Bank 3 Greens Palacsinta Bár – Óriás pali nem csak óriásoknak (csak majdnem)

Be kell vallanom töredelmesen, hogy az csak óriás palacsintára a megtérülést felépítő éttermeket szemfényvesztésnek gondoltam. Ennek okáért – emlékeim szerint – soha nem voltam, nem ettem ilyenben. A közvetlen lakókörnyezetemben felbukkant palacsinta bár emiatt, meg nyilván gyerekeim okán is birizgálta a fantáziámat. A fenti távolságtartás miatt eddig, illetve a múlt hétig elhessegettem a próba lehetőségét. Karácsony előtt viszont az eluralkodó éhség, és a falatozási listámon egyre előkelőbb helyen szereplő hortobágyi elérhetősége a kínálatban “beparancsolt” a koradélután egyébként üres étterembe.

A Váci Greens irodaház együttes második üteme is lassan megtelik élettel. Az irodákba van számottevő és visszatérő dolgozói létszám, az üzlethelységekben nem csak berendezés, de működő boltok, éttermek vannak. A hátsó, nem Váci úti traktusban, portállal a Madarász Viktor utca felé van a Bank 3 Greens. Nem túl nagy az éttermi rész, 20 asztal nagyságrendileg. A berendezés minimál, de színeiben barátságos, melegséget áraszt, ahogy körülnéztem. Nagy fekete pultból barátságos személyzet fogad. Készségesen próbálnak támpontot adni, hogy megbírok-e enni egy sós és egy édes palkót is, aminek gordiuszi csomóját egy “egyébként ügyesen csomagolok” mondással vágja át a pincér srác.

A hortobágyi mellé egy szörpöt iszom és fölfedezem a mosdót is, amihez be kell menni az épüket irodai részébe. Még a recepciós is figyel rám, nehogy ne tudjak utána visszajutni, de kaptam belépő kártyát.

A hortobágyiban apróra vágott vagy darált csirkepörkölt volt, a tészta maga testes, vastag, de a lágyabb, szinte habos fajta. A pörköltszaft kedvemre való, tejföllel együtt jó ízű, megfelelően krémes. A képeken látható adaggal olyan kétharmadik laktam jól, így maradt bennem hit, hogy a desszertet is be tudom majd fogadni.

A gesztenyehabos palacsintánál a tészta egy másik típusú, inkább csak a hordozó szerepet betölteni hivatott verzió volt és ez nem is frissen készült, meleg, ha hűtött desszertként érkezett. Négy, normál palacsintával nagyjából egyező méretű egység volt a tányéron, gazdagon megtöltve a gesztenyés krémmel. A mellé adott, befőtt alapú, meleg meggy annak ellenére stimmelt és esett jól a palacsintának, hogy nem vagyok rajongója a meleg gyümölcsöknek édesség kapcsán. Kettőt bírtam a négy darabból megenni, ott elérve a magyaros bendő teletöltés alsó határát és jól megittam hozzá egy lágyabb ízvilágú hosszúkávét.

A Bank 3 Greens egy korrekt palacsintázó, éhesen nem fog senki távozni sem a sós, sem az édes palacsinták után. Jó eséllyel mindenki talál magának valót, egyedül a vegán irányt lefedő ételre nem emlékszem a kínálatban. Kedves és mosolygós személyzet és ízletes falatok. Én javaslom, hogy a helyben fogyasztásnál a slow food jegyében próbáljatok ki két verziót, és vigyétek haza a maradékot, otthon is jó lesz. Meg valóban ügyesen csomagolnak.

Weboldal: https://bank3green.hu/

Szólj hozzá!