2021 legjobb helye – Közért Bár, Káptalantóti

Nem terveztem ilyen “díj” létrehozását, sem a győztes kihirdetését, mégis lesz, illetve van. Ugyanis nem lehet szó nélkül elmenni egy olyan lokáció mellett, ami a meglátogatásának napjától eszembe jut és mindig szívmelengető örömmel tölt a momentum. Hiba lenne tehát, ha nem állnék meg, akár egy meleg teával a kézben a teraszról látszó tájban gyönyörködve, mint egy igazi tv reklámban.

2021 június elején, kicsit szeles, még nem túl forró, de meleg napsütéses délutánon – a szemünkkel keresve a helyet, ahol a következő fröccsöt beguríthatjuk – hajtottuk a drótszamarakat Káptalantótiban, Köveskál felől, és a Badacsony felé kanyarodó útról inkább enyhén jobbra vettük az irányt, meglátva a lehetőséget a Közért feliratban és a nyitott ajtóban.

A bringák letámasztása és megbokrosodásuk elleni lekötése után be is mentünk jól, és a vonzó környezetbe lépve kedves személyzettel, remek kávéval, fröccsel és süteménnyel találkoztunk.

Ha jól emlékszem, akkor igazi lounge típusú zene szólt és a képen is látható (az épület végében lévő) teraszra ültünk ki, napernyő alá. Tengerpartra költözött, nyugdíjas francia öregurak stílusában fogyasztottuk, beszélgettünk. Megcsodáltuk a kertet, a pavilont, szóval az adottságokat. Béke költözött belénk, szerettük a percet, szeretett minket a perc.

Az egész hely, a helyzet, a szieszta alatt is mosolyogva fogadó hölgyek, a háttérben duruzsoló altmezzo hangú énekes dala: ott volt benne a covid karantén utáni világ álmos macskaként nyújtózkodó felszabadultság érzése, az elvárásoktól mentes könnyedség és a vendéglátó oldal stílusos lazasága. Nem figyeltük mennyit, de nem keveset pihentünk ott jólétben, mert minden stimmelt. Örültünk, amikor megpihenhettünk és a környezettel, az elfogyasztott finomságokkal és az egymásra figyelő emberek pillanatnyi önfeledtségével jóllakottan távoztunk.

Amikor ezt az épületet látod, tehát, vedd le a lábad a gázról, látogasd meg, csak nyerni fogsz. Aranyérem.

Fényképek, nyitva tartás, pontos cím és bővebb információ: a Közért Bár facebook oldala

Szólj hozzá!