Panyolai Rubinmeggy – First class pálinka mindig kéznél

A legtöbb embernek vannak bejáratott pálinka forrásai. A rokon, a barát, a zöldséges, a hentes, “a házmester, a fia és a kéményseprő”. Aztán persze vannak olyan helyzetek, amikor kellene jó pálinka, amire számíthatunk, de a bevált beszerzési forrás nincs kéznél időbeli vagy térbeli korlátok miatt. Eleddig, illetve a közelmúltig az évtizedes szinten bevált megoldás nekem a Zsindelyes Ágyas Fürtösmeggy volt. Most a Panyolaitól komoly versenytársat kapott.

A Zsindelyes-féle ágyas meggy igazi, a legjobb értelemben vett tüzes víz. Illata határozott meggy, de tudjuk belőle, mit tartunk a kezünkben. Íze is hozza a gyümölcsös zamatot, ugyanakkor a “szittya” erő sem marad el, ami mögött minden bizonnyal a 44 %-os alkoholtartalom húzódik. Nem tudok félreugrani előle, ha kínálják. Korrekt nedű, annyi szent.

A Rubinmeggy annyira meggy ízű, barátságos pálinka, hogy megnéztem a wikipédián, létezik-e ilyen nevű meggyfajta. Természetesen nem. Ugyanakkor el tudom mondani, miben más, mint a versenytárs. Gyengébbre, mondhatni gyengédebbre van hangolva, mint a Zsindelyes ágyas meggye. Mindemellett a gyümölcsösség hasonló, szinte csak a szegfűszeg és a fahéj hiányzik a pompás illatból a meggyalapú gyümölcsleves érzethez. A szájban, torokban ugyanez. Mondanám, hogy abbahagyhatatlan, de azért mégis tömény égetett szeszről van szó, így a szervezet és az elme megállj-t mutat a harmadik, negyedik pohárka után. Ugyanakkor az igaz, hogy visszatérő igény keletkezik rá az első alkalmat követően. Tescoban sztenderden elérhető, ezért vagyok bátor leírni, hogy “mindig kéznél”. Jó eséllyel más nagyáruházak polcain is rendszeresen, folyamatosan van. Tényleg minőségi párlat, mértékkel fogyasztása kifejezetten javasolt.

Fotók: www.zsindelyes.hu, www.panyolai.hu

Szólj hozzá!